Matthijs Biewenga de nieuwe predikant voor Het Kompas

Matthijs Biewenga de nieuwe predikant voor Het Kompas

Matthijs Biewenga en gezin
Dominee Matthijs Biewenga uit Mussel heeft met volle overtuiging ja gezegd op het beroep dat de gemeente van Het Kompas op hem heeft uitgebracht.  Hij komt de vacature vervullen die ontstaan is na het vertrek van Gertjan Oosterhuis vorig jaar. Naar verwachting zal hij het komende voorjaar aan de slag gaan in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan het Piet Heinplein in Zoetermeer.

 

Vanuit de kerkelijke gemeente is enthousiast gereageerd op het nieuws dat Matthijs heeft gekozen voor Zoetermeer. Er was ook interesse uit Waddinxveen en ook zijn huidige gemeente zag hem niet graag vertrekken. Hij gaf aan dat het een moeilijke keuze was die hij nemen moest. Daarin ging het niet alleen om het werk als predikant, maar om zijn gezin.

Belangrijke redenen om voor Zoetermeer te kiezen zijn de warmte, de waardering en het vertrouwen dat is uitgesproken door de gemeente. Daarbij is er ook een verlangen en een droom, om als gemeente dienstbaar en zichtbaar te zijn in de stad. ‘Dit past bij mij, omdat ik graag dicht bij de mensen sta’, aldus Matthijs.