Beroep Matthijs Biewenga

Matthijs BiewengaHet Kompas heeft een beroep uitgebracht op Matthijs Biewenga uit Mussel, ter vervulling van de vacature die ontstaan is na het vertrek van Gertjan Oosterhuis vorig jaar. Binnenkort zal duidelijk worden of hij het beroep aanneemt om de nieuwe predikant te worden van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan het Piet Heinplein in Zoetermeer.

Voorafgaand aan het beroep is door de beroepingscommissie vanuit de kerkelijke gemeente een selectie uit mogelijke kandidaten gemaakt. Hieruit is deze kandidaatstelling gekomen, die door de kerkenraad en gemeente unaniem is overgenomen. Binnen de procedure hebben Matthijs en Mirjam, zijn vrouw, afgelopen vrijdag kennis gemaakt met de gemeente. Hij heeft nu de mogelijkheid om een aantal weken na te denken of hij het beroep aanneemt. Indien hij positief besluit, zal in een volgende fase bekeken worden, wanneer hij in Zoetermeer aan de slag gaat.

Matthijs is 33 jaar en getrouwd met Mirjam en zij hebben 3 kinderen en een 4e is op komst. Hij heeft, voordat hij theologie ging studeren, eerst de PABO met succes afgerond. Hij ziet zichzelf als betrokken, rustig en empathisch met een hart voor jongeren en bewogen naar de wereld.