Nieuws

WAAR TWEE OF DRIE

Wie had dat ooit gedacht, dat we in deze 40dagentijd zouden vasten van onze normale kerkdiensten en van het gewone sociale contact.

Het is even niet anders. We zullen de komende tijd - en dat zou zomaar nog wel eens even kunnen duren - andere manieren moeten vinden om ons dagelijks en wekelijks (geloofs)leven vorm te geven. Waar dat voor ons nu totaal nieuw is, is dat voor andere kerkgemeenschappen wereldwijd volstrekt normaal. Wat dat betreft hoeven we ook niet bij de pakken neer te zitten.

Deze tijd leert ons om te zoeken naar vormen van kerk-zijn die nu passen. Waar de gewone kerkdienst en kring niet meer kunnen, zijn er gelukkig andere manieren om elkaar te vinden en bemoedigen. Wat dat betreft is de techniek op dit moment een grote zegen!

Als plaatselijke kerken in Delft, Pijnacker en Zoetermeer lanceren we een website met het oog op het dagelijks en wekelijks geloofsleven. Neem snel een kijkje op www.waartweeofdrie.nl. Via deze website helpen we je de komende tijd het gewone ritme van een leven met God te blijven vinden. Ook geeft het handreikingen om elkaar te blijven bemoedigen. Nieuwe manieren om dagelijks, wekelijks en op zondag elkaar en God te ontmoeten.

Kerkdiensten komende zondag

In navolging van de adviezen van het RIVM en de rijksoverheid worden er aanstaande zondag geen openbare kerkdiensten gehouden in de gebouwen van Het Kompas en De Lichtzijde.

Omdat de situatie in de wereld zo bijzonder is, wil dominee Matthijs Biewenga daar graag iets vanuit Gods Woord over zeggen en u bemoedigen. Daarom nodigen wij u uit om komende zondag thuis te luisteren naar een dienst.  Deze zal vanaf 9.30 uur worden uitgezonden via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10009.

Ondanks deze onzekere periode geloven wij dat het onze Heer is die over ons waakt. Hij is het die omziet naar eenieder en met ons meegaat. Ga daarom ook met God deze bijzondere tijd in!