Algemene informatie over creche en kinderkring

Crèche en kinderkring

Elke zondag is er tijdens de kerkdienst een crèche en kinderkring voor de jongere kinderen in de kerk.

Crèchekinderkring
Voor de allerkleinsten tot ongeveer 4 jaar wordt er tijdens de ochtenddienst een crèche georganiseerd in één van de zalen van het kerkgebouw. Onder leiding van een volwassene en een paar jongeren uit de gemeente kunnen de kleinsten met elkaar spelen, terwijl hun ouders de kerkdienst bijwonen.

Kinderkring
De kinderkring vindt ’s ochtends en ’s middags plaats, maar dan tijdens een gedeelte van de kerkdienst. Aan het begin en het einde van de kerkdienst zitten de kinderen bij hun ouders en nemen zij deel aan de dienst. Voordat de preek begint krijgen zij de gelegenheid naar een andere zaal in de kerk te gaan om op hun eigen niveau te zingen, bidden en Bijbel te lezen. Ook maken ze dan een werkje dat bij het Bijbelverhaal van die ochtend of middag past. Dit alles doen ze onder leiding van twee volwassenen.

De kinderkring is verdeeld in een aantal groepen. ‘s Ochtends is er een kring voor de kinderen van 4 en 5 jaar. ’s Middags zijn er twee kinderkringen. Eén voor de kinderen van 6 en 7 jaar en één voor de kinderen van 8 en 9 jaar.
Rooster: http://www.gkvzoetermeer.nl/kinderkring-en-oppas.html